Den Burg: Winkelen en Ontspannen in het bruisende Hart van Texel (2024)

Den Burg: Winkelen en Ontspannen in het bruisende Hart van Texel (1)

Den Burg is het grootste dorp op Texel en het economische en bestuurlijke hart van het eiland. Het ligt in het midden van Texel en heeft een gezellige oude stadskern met winkels, restaurants en cafés.

Den Burg: Winkelen en Ontspannen in het bruisende Hart van Texel (2)

Groeneplaats, Weverstraat en de Binnenburg

In Den Burg concentreert het winkel- en eetgelegenheden zich rondom de Groeneplaats en de Binnenburg. Een breed scala aan winkels, variërend van kleine boetieks en speciaalzaken tot grotere ketens, zijn hier te vinden, met de Weverstraat als populaire winkelstraat vol unieke boetieks. Elke maandagochtend transformeert de Groeneplaats in een levendige markt waar je lokale producten en souvenirs kunt kopen. Ook is er een grote supermarkt met een ruim parkeerterrein, en zijn in de zomer vele winkels ook op zondag open. Dit winkelhart wordt aangevuld door diverse restaurants, terrassen en cafés die verspreid liggen in hetzelfde gebied, en bieden zowel internationale als lokale gerechten aan voor een culinaire ervaring na het winkelen.

Den Burg: Winkelen en Ontspannen in het bruisende Hart van Texel (3)

Culturele activiteiten

Er is meer te doen in Den Burg dan winkelen en naar cafés gaan. Den Burg heeft het enige buitenzwembad van Texel en heeft ook een bioscoop. Een andere prominente bezienswaardigheid is de Hervormde Kerk, gelegen in het centrum van het dorp. De Hervormde Kerk, die dateert uit de 15e eeuw en gelegen is op de Burgwal, is een ander belangrijk historisch monument. Vanuit de kerk heb je een prachtig uitzicht over het dorp.

Natuur en outdoor activiteiten

Den Burg is omgeven door prachtige natuur. In de directe omgeving van het dorp vind je verschillende wandel- en fietsroutes die je door de prachtige landschappen van Texel leiden. Den Burg is ook dichtbij het Nationaal Park Duinen van Texel, waar je kunt genieten van de duinen, bossen en het strand. Vanuit Den Burg kun je een geweldige fietstocht maken door het mooiste deel van het eiland. Tot slot ligt het strand ligt op ongeveer 6 kilometer afstand van Den Burg.

Beklimming kerktoren Den Burg

Ontdek een uniek perspectief van Texel door de toren van de dorpkerk in Den Burg te beklimmen. Gelegen aan de Binnenburg, biedt deze activiteit een prachtig uitzicht over het eiland. Wat kun je verwachten bij het beklimmen van de kerktoren?; - Beklimmingstijden: In de maanden ...

    Binnenburg, Den Burg

    Meer informatie

    Meer informatie

    Cinema Texel

    Ontspan en geniet van de nieuwste films bij Cinema Texel, de gezellige bioscoop in het hart van Den Burg op het prachtige eiland Texel. Perfect voor een avondje uit of een regenachtige dag. Wat kun je verwachten bij Cinema Texel in Den Burg?; - Moderne Bioscoop: ...

      Gravenstraat 33, Den Burg

      Meer informatie

      web. WebsiteMeer informatie

      Oudheidkamer

      Dit charmante museum, gevestigd in een historisch pand, biedt een unieke blik op het leven op Texel door de eeuwen heen. Wat kun je verwachten bij de Oudheidkamer in Den Burg?; - Historisch Pand: De Oudheidkamer is gevestigd in een prachtig bewaard gebleven huis uit de 17e eeuw, dat op zichzelf al een ...

        Kogerstraat 1, Den Burg

        Meer informatie

        web. WebsiteMeer informatie

        Openluchtzwembad Molenkoog

        Een fantastische plek voor waterpret en ontspanning voor alle leeftijden. Dit ruime en goed onderhouden openluchtzwembad biedt vermaak voor zowel jong als oud. Wat kun je verwachten bij openluchtzwembad Molenkoog?; - Veelzijdige Zwemfaciliteiten: Openluchtzwembad Molenkoog heeft drie zwembaden, geschikt voor elke leeftijd en zwemniveau: - ...

          Slingerweg 41, Den Burg

          Meer informatie

          web. WebsiteMeer informatie

          Circuitpark Karting Texel

          Uitdagende bochten, hoge snelheden, een lang recht stuk en de geur van rubber op het asfalt. Circuitpark Karting Texel net buiten Den Burg is de plek voor een sensationeel avontuur voor het hele gezin, groep of individueel. Een origineel buitencircuit van circa 500 meter met tien uitdagende bochten waar je je flink uit kunt leven. ...

            Akenbuurt 14, Den Burg

            Meer informatie

            web. WebsiteMeer informatie

            Catharinahoeve

            Een écht familierestaurant met veel vermaak voor kinderen! Terwijl de volwassenen genieten van een hapje en een drankje op het terras of in de boerderij, beleven de kinderen de grootste avonturen op onze uitgebreide binnen- en buitenspeelplek. De Grote Speeltuin Direct naast de boerderij bevindt zich een prachtige speeltuin, een van de grootste op ...

              Rozendijk 17, Den Burg, Texel

              Meer informatie

              web. WebsiteMeer informatie

              Ontdek meer prachtige plaatsen op Texel!

              Er valt nog zoveel meer te ontdekken op dit prachtige eiland! Elk dorp heeft zijn eigen unieke charme en door ze allemaal te verkennen, kunt u uw persoonlijke favoriet bepalen:

              • Den Hoorn: Verken het betoverende zuiden van Texel, met zijn schilderachtige landschappen en adembenemende vergezichten.

              • De co*cksdorp: Ervaar de rust en schoonheid van dit charmante dorp, gelegen aan de prachtige Waddendijk.

              • De Koog: Ontdek het levendige strandleven en de bruisende sfeer van deze geliefde badplaats.

              • Oudeschild: Kom meer te weten over de rijke maritieme geschiedenis van Texel in Oudeschild, de thuishaven van de Texelse vissersvloot.

              • De Waal: Duik in de serene sfeer van het kleinste dorp van Texel, waar rust en landelijke schoonheid samenkomen.

              • Oosterend: Ontdek waarom Oosterend bekend staat als het mooiste dorp van Texel, met zijn pittoreske straatjes en adembenemende landschappen.

              Den Burg: Winkelen en Ontspannen in het bruisende Hart van Texel (2024)

              References

              Top Articles
              Latest Posts
              Article information

              Author: Frankie Dare

              Last Updated:

              Views: 5956

              Rating: 4.2 / 5 (53 voted)

              Reviews: 84% of readers found this page helpful

              Author information

              Name: Frankie Dare

              Birthday: 2000-01-27

              Address: Suite 313 45115 Caridad Freeway, Port Barabaraville, MS 66713

              Phone: +3769542039359

              Job: Sales Manager

              Hobby: Baton twirling, Stand-up comedy, Leather crafting, Rugby, tabletop games, Jigsaw puzzles, Air sports

              Introduction: My name is Frankie Dare, I am a funny, beautiful, proud, fair, pleasant, cheerful, enthusiastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.